Nadruk ontwerpt en levert een breed gamma aan binnen– en buitenreclame,
voertuigbelettering, beursstanden en shop visuals. We bezorgen u op voorhand
levensechte simulaties en kiezen resoluut voor kwaliteit.

 
 

BREED TOEPASBARE GELUIDSDEMPING

Akoestische panelen komen in veel omgevingen tot hun recht. Onze geluidsdempende panelen worden gebruikt in kantoren, restaurants, showrooms, winkels, praktijkruimtes, hotels, woonkamers en slaapkamers. Maar ook in scholen, sportzalen en eetzalen kan lawaai flink gereduceerd worden en dat op een esthetisch verantwoorde manier. Minder lawaai en meer sfeer, een duidelijke win-win. En door de gepersonaliseerde bedrukking passen ze perfect in elk interieur.

 

BEDRUKTE AKOESTISCHE PANELEN

Een slechte akoestiek kan erg belastend zijn. Weerkaatsend geluid, telefonerende collega’s en constant lawaai zorgen voor stress en vermoeidheid. Je restaurantbezoek wordt minder aangenaam, een vergadering wordt erg vermoeiend, je bent veel sneller afgeleid en concentreren lukt niet meer. En ook thuis gaat het gewoon verder, want ook lieve kinderen en fijne buren kunnen flink wat lawaai maken.

Geluidsdempende panelen kunnen daarin heel wat verbetering brengen. De weerkaatsing van het geluid wordt sterk verminderd en hinderlijk lawaai wordt geabsorbeerd. Door een kortere nagalm en zachter omgevingsgeluid, voelt een ruimte heel anders aan. In een aangename akoestische sfeer kan je beter luisteren, praten en denken. Je bent alerter en minder afgeleid, waardoor je efficiënter kan werken en aangenamer kan babbelen. En als je wilt ontspannen of slapen vallen hinderlijke omgevingsgeluiden grotendeels weg.

Onze akoestische panelen hebben daarnaast ook een decoratieve functie. Door de gepersonaliseerde bedrukking op de voorzijde zijn ze ook een lust voor het oog. Geluidsdempende panelen met een sfeervolle foto, een reclameboodschap of een bedrijfslogo scoren dus zowel visueel als auditief. Door de efficiënte aanpak en de grote volumes, zijn de prijzen ook nog eens heel erg scherp. Aarzel dus niet om ons te contacteren voor meer info of een prijsofferte op maat.

akoestisch paneel hotelkamer
 

TECHNISCHE KENMERKEN EN BRANDVEILIGHEID

De geluidswerende vulling van de panelen is conform brandklasse B/S1/D0. De bedrukte bovenlaag is daarenboven gemaakt van brandvertragend materiaal waardoor ze breed inzetbaar zijn. De bedrukte bovenstof wordt met de akoestische vulling verlijmd voor een stevig en degelijk eindproduct. De geluidsdempende visual wordt geleverd in een mooi strak frame van geanodiseerd aluminium en is beschikbaar in uiteenlopende formaten. U ontvangt dus een kant en klare oplossing inclusief een handig ophangplaatje zodat de geluidswerende eigenschappen maximaal renderen. Bij een afstand van 2 cm tussen de panelen en de achterwand is de geluidsdemping optimaal. De extra luchtlaag tussenin reduceert het lawaai nog eens extra.
Maar ze kunnen ook rechstreeks vastsgeschroefd worden in de achterwand. De geluidsreductie blijft verbluffend, al is de demping dan ietsje minder sterk.

Vloeroppervlakte Minimaal
aangeraden
frame
Optimale
oppervlakte
frame
10m2 2m2 3m2
20m2 4m2 7m2
35m2 7m2 12m2
60m2 12m2 20m2
80m2 16m2 27m2
 

DOORDACHT EN MILIEUVRIENDELIJK

De geluidswerende visuals zijn samengesteld uit vier verschillende lagen. De bovenste bedrukte laag, wordt door middel van zorgvuldige puntverlijming op de volgende laag gelijmd. Zo blijft de bovenlaag open en kan ze optimaal geluid absorberen. Daarna volgt een tweede laag die geluid doorlaat en de middentonen stevig reduceert. Na nog een nieuwe tussenlaag bereiken de overbijvende trillingen het akoestisch materiaal. Dat materiaal bestaat voor negentig procent uit katoenvezels van gerecycleerde jeansbroeken. Deze langdradige katoenvezels reduceren het geluid verbluffend sterk.